Medicina Germanica

CAUZELE EMOTIONALE ALE BOLILOR. NOUA MEDICINA GERMANA® PRIVESTE BOALA PRIN PRISMA EMOTIILOR.

man wearing red knit cap in dark room

 Am auzit cu totii in ultima vreme, ca emotiile noastre nerezolvate, se transpun in boli fizice. In concluzie, suntem responsabili de ceea ce provocam organismului nostru.

In cautarile mele vizavi de acest topic, am interactionat la nivel informativ cu Noua Medicina Germanica. Va voi impartasi, in randurile ce urmeaza, ideile principale ale acestui tip de medicina.

DOCTOR RYKE GEERD HAMER PROMOTORUL NOII MEDICINI GERMANICE

Pe 18 august 1978, Dr. Ryke Geerd Hamer, M.D., a primit vestea şocantă că fiul său, Dirk, a fost împuşcat. Dirk a murit în decembrie 1978, iar câteva luni mai târziu, Dr. Hamer a fost diagnosticat cu cancer testicular. El era la vremea aceea internist şef la clinica oncologică a Universităţii din München, Germania. Nu fusese niciodată grav bolnav. A suspectat imediat că dezvoltarea cancerului său poate avea legătură directă cu tragica pierdere a fiului său.

Moartea lui Dirk şi aparitia cancerului sau, l-au făcut pe Dr. Hamer să investigheze istoricul pacienţilor săi de cancer. A descoperit că toţi bolnavii de cancer investigati au trecut prin experienţe similare. Inainte ca boala să se instaleze şi să se dezvolte au avut un eveniment foarte stresant. Observarea conexiunii dintre minte şi organism nu a fost surprinzătoare. Numeroase studii arătaseră deja că atât cancerul, cât şi alte boli sunt foarte des precedate de un eveniment traumatizant.

NOUA MEDICINA GERMANA®

Noua Medicina Germana identifica cauzele specifice ale bolilor, in functie de modul in care fiecare interpreteaza evenimentele stresante. Experienta proprie isi pune amprenta. Boala este raspunsul organismului nostru , filtrata prin paradigmenele noastre mentale, la mediul inconjurator. Acelasi eveniment stresant sau profund conflictual poate fi interpretat in mod diferit de catre fiecare individ in parte. Interpretarea se face in functie de mostenirea genetica , educatie si experientele proprii. Daca luam spre exemplu situatia in care cineva drag trece in nefiinta. Unii putem sa vedem aceasta pierdere ca pe un abandon („Am ramas singur, fara nici un sprijin!”). Altii pot reactiona cu furie („Nu trebuia sa moara, este vina…”). Altii se pot invinovati („Daca eram mai atent(a)/mai bun(a), nu se intampla asta!”).

In functie de aceste trairi, va aparea, mai devreme sau mai tarziu, boala. Cel abandonat va avea probleme cu rinichii. Cel furios va avea probleme cu pancreasul, ficatul sau bila. Cel care se invinovateste va fi in pericolul de a dezvolta la un moment dat osteosarcom, cancer limfatic, lipom etc.

Se stabileste astfel faptul ca boala are cauze interne. Concluzia la care ajungem este faptul ca vindecarea se afla in mainile bolnavului. Bolnavul este cel care poate rezolva conflictul emotional. Intelegand parcursul natural al bolii, poate intelege simptomatologia acesteia si exact fazele prin care va trece.

TERAPIILE VIITOARE SPECIFICE NOII MEDICINI GERMANE®:

Pacientul va deveni “seful absolut” al tratamentului si procedurilor de autovindecare a bolii sale. El nu va mai fi tratat, ci se va trata singur. Relaţia dintre pacient şi medic va fi complet regandita si redefinita.

  • Se vor folosi mult mai puţine medicamente.
  • Se vor baza pe înţelegerea de către pacient a cauzei care a provocat conflictul şi implicit boala.
  • Pacientul împreună cu medicul vor găsi împreună cea mai bună rezolvare a conflictului generator al bolii . Vor stabili cea mai bună strategie de evitare a acestui conflict pe viitor de către pacient.

Nota: Articolul este cu titlu informativ. O alta perspectiva asupra dinamicii bolilor.

Surse:

Wikipedia

https://biologiaemotiilor.ro/cauza-bolilor

https://www.astrocafe.ro/articole/cele-5-legi-biologice-ale-naturii-noua-medicina-germana

Articol de Mihaela Ungureanu

Lasă un răspuns